nie było mnie jeden dzien a tutaj taki ruch :szeroki_usmiech
Którędy jechać?
Zwiń
X
-
Którędy jechać?
Szykuje mi się dłuższa trasa - Londyn-Gdańsk. Przez Europę generalnie wiem jak się przebić, ale niestety będąc rzadkim bywalcem w PL nie wiem którędy najlepiej jechać. Rożne mapy pokazują mi co najmniej 3 opcje:
Opcja 1:
Jazda przez Koszalin na Słupsk, a potem odbicie na Sierakowice.
Opcja 2:
Jazda na Starogard Szczeciński, Wałcz, Chojnice, Starogard Gdański i wbicie się na A1
Opcja 3:
Chyba najdziwniejsza, ale czy najgorsza?
Chociwel-Drawsko Pomorskie-Szczecinek-Kościerzyna-Żukowo.
Zależy mi na jak najkrótszym czasie podróży. Czas przejazdu - pewnie rano, bo z Dunkierki będę wyjeżdżał koło 22:00 (czyli 23:00 czasu PL) (więc pewnie pchanie się na Koszalin/Słupsk jest pod znakiem zapytania...) Nie mam CB, tylko Automapę Wszelkie sugestie, komentarze mile widziane.
-
-
winni77, ja bym nie kombinował i leciał normalnie czyli Szczecin-koszalin-Słupsk-Wejherowo-Gdynia-obwodnica trójmiejska i zjeżdżasz bezpośrednio z niej na Kowale
tak będzie najszybciejprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Dzięki za sugestie :kciukgora Dodam tylko, że mój ojciec jakiś czas temu właśnie jechał ze Szczecina do Gdańska i nie jechał przez Słupsk/Lębork tylko jakoś przez środek, że potem wbił się na A1 i mówił, że znacznie lepiej - przyzwoite drogi, mniejszy ruch no i stąd wynikło moje pytanie.
Przez Wejherowo raczej nie będę jechał, bo to na około do mnie - mieszkam na Moim Marzeniu (za Kowalami). Jeśli jednak zdecyduje się na to co radzicie, to pewnie za Słupskiem odbiję w 211 na Kartuzy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77pewnie za Słupskiem odbiję w 211 na Kartuzy.
Zamieszczone przez piotrek_gdya później ugrzęźniesz w Zukowie albo w okolicach Kartuskiej->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdywinni77, ja bym nie kombinował i leciał normalnie czyli Szczecin-koszalin-Słupsk-Wejherowo-Gdynia-obwodnica trójmiejska i zjeżdżasz bezpośrednio z niej na Kowale
tak będzie najszybciejRespect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Przez Wejherowo i Redę rzeczywiście może być korek. Zależy jeszcze o jakiej godzinie.
Ze Słupska na Sierakowice droga jest w tym momencie znośna. Wyremontowali ją na niektórych odcinkach i jest o niebo lepiej.
Tak jak krzynol, napisał przez Przodkowo będzie najlepiej jak nie chcesz utknąć na Kartuskiej. Pozatym jeszcze nie skończyli remontu drogi Kartuzy-Żukowo.
Co do niespodzianek to z tego co pamiętam przed Słupskiem w jakiejś wiosce jest fotoradar, w Rędzikowie za Słupskiem też jest fotoradar, a jeden chyba jeszcze na wylocie ze Słupska. Ponadto za każdym razem jak jadę w stronę Szczecina to natykam się na śmietnik albo pająka więc trzeba uważać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekoctaviaCo do niespodzianek to z tego co pamiętam przed Słupskiem w jakiejś wiosce jest fotoradar
[ Dodano: Sro 18 Sie, 10 14:27 ]
Zamieszczone przez MisiekoctaviaPonadto za każdym razem jak jadę w stronę Szczecina to natykam się na śmietnik albo pająka więc trzeba uważać.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBnieoznakowana OI jeździ na odcinku Koszalin-Obwodnica trójmiasta.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
jeździ, jeździ, między słupskiem,lęborkiem a wejherowem taka stalowa O1->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcin0201no smiga ta stalowa
Miski mają troche sprzętu u nas na pomorzu. Np. w moich okolicach śmiga siwy Passat B6 na gdańskich numerach. Kiedyś mieli też granatowego Passata B5 1.8T ale już dawno go nie widziałem.
Ja za każdym razem jak lecę tą trasą w tygodniu to natknąłem się na jakąś niespodziankę.
Ostatnio chyba w lipcu leciałem do Koszalina bez CB i gdyby mnie koleś w naprzeciwka nie ostrzegł światłami to nadziałbym się na śmietnik.
Żeby nie było za nudno śmietnik był ustawiony we wiosce kilkaset metrów dalej za fotoradarem :evil:
Komentarz
-
Komentarz